GoPro för filmskapande

Hur man använder GoPro för att skapa filmer: Tips för att få GoPro att fungera
Behovet av att visa dig själv och dina vänner på nära håll och riktiga surfskott ledde till uppfinningen av GoPro av Nick Woodman, en surfare, åkare och motorsportentusiast 2002. Vad började med att installera en 35 mm kamera på handleden med gamla dykdräkter och plastavfall är nu ett välkänt globalt företag som säljer mer från 26 miljoner GoPro-kameror i över 100 länder. Men GoPros var inte en omedelbar framgång. Det tog lite tid för fotografer, bloggare och videoproducenter runt om i världen att förstå vikten av GoPro-filmer och inkludera dessa kameror som en del av deras verktygslåda.

GoPro-kameror är lämpliga för följande inspelningssekvenser och har bevisat sig gång på gång.

Handling
Körning / jakt
sporter
Utomhus videografi
Under vattnet
Drone fotografering
Spåra skott
Här är 5 tips att tänka på när du sätter GoPro i din kamera:

Visa flera vinklar

En av de viktigaste aspekterna av film är att visa en känsla av rymd. Detta blir viktigare i externa sekvenser. Till exempel, för att visa upp ett spännande billopp eller biljakt, ger fjärrskotten inte det önskade dramatiska överklagandet, och det är där GoPro kommer in. GoPro kan aldrig vara den primära kameran, men det är den perfekta enheten för att fotografera extrema närbilder. Den kompakta storleken gör det enkelt att spänna fast var som helst och få riktigt attraktiva bilder. Experter rekommenderar att du ställer in flera GoPro-kameror för att få den perfekta scenen med en verklig känsla av rymd och rörelse.

Använd inställningen Protune

Du kan inte förbättra det med GoPro-bilder. För att göra det tillräckligt professionellt för att användas i filmer skapar Protune-inställningen den magi som krävs. Inte bara ger Protune-inställningen högre bildkvalitet, men du kan också justera ett antal funktioner som exponering, ISO, vitbalans, skärpa och mer. Färgkorrigeringsfunktionen låter dig också fånga höjdpunkter och skuggor genom att aktivera platta färger. Det platta filmmaterialet är enkelt att förbättra på bearbetningsbordet.

Beslutsupplösning

För att få de bästa GoPro-bilderna på redigeringsbordet, skjut alltid i 4K. En 4K-bild är vanligtvis fyra gånger större än versioner av redigeringsprogramvara som använder en bildstorlek på 1080p. När du spelar in i 4K kan du minska bilden till 1080 utan att förvränga eller förvränga den. 4K-bilden du spelar in är inte 100% av bilden när du byter till 1080-läge. Så om du krymper en bild som fortfarande inte är 100% kommer den att behålla skärpan och färgen och ändå få det slutliga högupplösta resultatet.

Extern belysning

Belysning är en viktig del av att fånga en scen, oavsett vilken kamera du använder. Även om GoPro-kameror främst används för utomhusbilder, använder fotografer ibland dem också i inomhusscener för att fånga några extra vinklar. I detta fall är utomhusbelysning ett måste. För att få ut mesta möjliga av inomhusfotografering krävs en utomhusbelysning och eventuellt ett par stödlampor som bakgrundsbelysning, huvudbelysning och fyllbelysning.

GoPro-appen

Det finns ingen väg runt det. Om du använder en GoPro för film, måste du också fånga appen. Appen som är installerad på din iPhone eller iPad kanske inte ligger nära produktionsskärmen som krävs av professionell film. Det kommer dock fortfarande att vara nödvändigt att se miniversionen av kamerainställningen och vilken typ av bilder du vill göra med den inställningen. Visst, iPad är inte en kalibrerad skärm som ger dig en känsla av subtila vinklar eller färger, men det hjälper dig att se var du får fisk-ögon förvrängning och vinjettering. För 4K-inspelningar, försök alltid att överstiga 15% för att justera och klippa fiskögdelar av sekvensen.