10 tips för sportfotograferingsutrustning

Utrustning är inte viktigare än sport. Det är en av de svåraste sakerna, och det tar år av träning. Oavsett om du siktar på höga mål eller bara vill ha bättre efter-skol-action-åkare, här är 10 tips om hemkörningsutrustning för att komma igång under den soliga säsongen. Dessa riktar sig till nybörjare men är en bra påminnelse för erfarna proffs.

Utrustning är inte viktigare än sport. Det är en av de svåraste sakerna att hålla fast vid, och det tar år av träning. Oavsett om du siktar på höga mål eller bara vill ha bättre efterföljande actionracers, här är 10 tips för hemkörning för att starta den soliga säsongen. Dessa riktar sig till nybörjare men är en bra påminnelse för erfarna proffs.

Bakgrundsbelysta basketlag spelar på planen

Använd ett stativ med låg profil för ett heroiskt utseende
Om dina sportskott verkar lite platta, hitta ett nytt perspektiv. Även om skytte underifrån i allmänhet är förbjudet för mänsklig fotografering, får det spelarna att vara heroiska i sport. Om ergonomi är ett problem, hjälp dig själv med ett kompakt stativ med låg profil som Induro-stativet, som rymmer upp till 220 pund och väger mindre än 5 pund!

Njut av solens strålar med LCD-ringar och elektroniska sökare


Att granska foton i den ljusa solen kan vara ett lidande. Skärmskydd eller “loopar” gör det enkelt att se vad du jobbar med. Ibland är det bara ett enkelt rör som kan placeras på skärmen, till exempel B. Monterbar Hoodman eller Z-Finder Pro 2.5x Monterbar.

Spegelfria kameror som Olympus OM-D E-M5 II och Sony Alpha a7II digitala spegelfria kameror är utrustade med slitstarka och lättläckande elektroniska sökare som visar dig en förhandsgranskning av ditt foto direkt i sökaren, så du behöver aldrig attrahera din uppmärksamhet. händelsen.

Använd kameror med bakre fokusknappar


De flesta är vana vid att trycka på hälften av avtryckaren för att fokusera och sedan trycka på samma knapp hela vägen för att ta bilden. Men visste du att på många kameror kan du dela dessa funktioner i två olika knappar? Detta har en fördel, särskilt för sport, genom att låta dig justera ditt fokus utan att av misstag återställa när du verkligen vill skjuta. Autofokus är mycket känslig och kan återställas mycket snabbt innan avtryckaren trycks ned helt. Att fokusera på en helt annan tangent säkerställer att dina fingrar inte rör vid den här inställningen medan du fotograferar. Genom att koppla bort fokus från fotografering kommer du troligen att förlora mycket färre bilder. Canon 1D X, Canon 7D Mark II, Nikon D4s, Nikon D7200, Panasonic Lumix GH4 och många andra kameror har alla denna funktion.